Γιάννης Σταυρόπουλος

Σούπερ αποτελέσματα σε μαύρη εβδομάδα!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει για τις μάχες πρόκρισης των ελληνικών ομάδων σε μια εβδομάδα που βάφτηκε μαύρη λόγω της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ!

Δυόμισι εβδομάδες αγώνων. Δέκα ματς, 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, τρία στα τρία μέχρι στιγμής στις προκρίσεις! Αν σκεφτούμε δε, πως οι ισοπαλίες του δεύτερου γύρου ήρθαν κόντρα σε Ντνίπρο (Λεωφόρο), Μπεϊτάρ (Τούμπα) και Αραράτ (Αρμενία) τότε ίσως θα μπορούσαμε να πούμε πως το «απόλυτο» ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Λάθος!

Ο Παναθηναϊκός στον επαναληπτικό κόντρα στη Ντνίπρο ζορίστηκε, είδε αδυναμίες, τις αντιμετώπισε κλείδωσε την πρόκριση κι ας μην πήρε τη νίκη. Η δοκιμασία κόντρα στους Ουκρανούς τον έβγαλε ακόμη πιο υποψιασμένο και συγκεντρωμένο σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων. Οι «πράσινοι» πάτησαν την Μαρσέιγ. Εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη χημείας της, τα δύο παιχνίδια που τους έβαλαν στην πρίζα στον προηγούμενο γύρο και με το 1-0 ελπίζουν πως μπορούν να φύγουν με την πρόκριση σε ένα ματς ακόμη μεγαλύτερης δυσκολίας. Θα είναι σίγουρα διαφορετικό παιχνίδι στο «Βελοντρόμ», όμως η Μαρσέιγ εκτός από την έλλειψη ομοιογένειας θα κληθεί να αντιμετωπίσει το έξτρα άγχος που την «φόρτωσε» το «τριφύλλι» με το σκορ του πρώτου αγώνα.

Αντίστοιχη αποστολή είχε και ο Άρης. Μπορεί η Ντιναμό Κιέβου να μην έχει το ρόστερ των προηγούμενων ετών, ωστόσο, παραμένει ανώτερη στα… χαρτιά. Ποιος το κατάλαβε όμως; Στο «Βικελίδης» η ομάδα του Τερζή εμφανίστηκε πολύ καλύτερη και από τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Αραράτ. Πιο αποφασιστική, πιο συγκεντρωμένη και πιο δεμένη, αφού η προηγούμενη δοκιμασία την βοήθησε να «δέσει» λίγο περισσότερο και να βρει πατήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως παίκτες όπως ο Ζουλ, που στον προηγούμενο γύρο έδειχναν να μην ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται, είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο Άρης δεν γίνεται φαβορί με το 1-0. Με τη νίκη του, εκτός από τους υπερπολύτιμους βαθμούς στο UEFA Ranking, πηγαίνει στη Ρουμανία για να παίξει σε ουδέτερη έδρα την πρόκριση στο 50/50!

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε να φοβηθεί την «καυτή» έδρα της Χάιντουκ. Το Ισραήλ ίσως να ήταν πολύ πιο δύσκολο σε επίπεδο ατμόσφαιρας. Οι Κροάτες αγωνιστικά είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Μπεϊτάρ. Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ όμως ήταν πως αναγκάστηκε παίξει στο ματς χωρίς τη ραχοκοκαλιά του στα χαφ. Ο Σβαμπ δεν άντεχε 90λεπτο, ο Αουγκούστο ήταν εκτός (άσχετα με την αποχώρηση) και ο Οζντόεφ μόλις ήρθε. Ο Σαμάτα στην επίθεση ακόμη δεν αντέχει περισσότερα από 30 λεπτά. Είναι λες και η ομάδα του Λουτσέσκου έχει αντίπαλο τον εαυτό της. Επιβιώνει μέχρι στιγμής. Το 0-0 της επιτρέπει να κρατάει την κατάσταση στα χέρια της ύστερα από ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλύτερη.

Ο Ολυμπιακός είχε ίσως την χειρότερη εικόνα, λογικό λόγω εποχής, αφού ήταν το πρώτο του ματς. Ακόμη «χτίζεται», δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του και οι παίκτες που έχουν ήδη έρθει απέχουν αρκετά απ’ το να πεις ότι έχουν γίνει επιδραστικοί. Λογικό και επειδή απέναντί του βρήκε τον καλύτερο αντίπαλο. Η Γκενκ στο σύνολο της αναμέτρησης στο Φάληρο ενδεχομένως να έκανε πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση συγκριτικά με Μαρσέιγ, Ντιναμό και Χάιντουκ. Το 1-0 δίνει σκορ πρόκρισης αλλά κυρίως το πλεονέκτημα της ηρεμίας στους «ερυθρόλευκους» ώστε να δουλέψουν χωρίς πίεση μέχρι τον επαναληπτικό κόντρα σε μια ομάδα που ήδη θα έχει στα πόδια της 5 επίσημα ματς!

ΑΕΚ αυτή την εβδομάδα δεν είχαμε γιατί δεν έχουμε και μια ζωή μαζί μας! Πόσος καιρός πέρασε από τον Άλκη; Πόσο σύντομα λέμε πάλι «ποτέ ξανά;». Φτάνουμε στο σημείο να το περνάμε στη σφαίρα του φυσιολογικού; Όπως τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι; Όπως τα τρένα;

Οι ευθύνες στη δολοφονία του Μιχάλη είναι ακόμη πιο ξεκάθαρες. Οι 12 δολοφόνοι το βράδυ στα στενά της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην γίνουν αντιληπτοί μέχρι να εκτελέσουν το έργο τους. Οι 150 όμως, που ξέρεις την ύπαρξή τους πριν μπουν στην χώρα, που τους εντοπίζεις, τους ακολουθείς, τους βλέπεις να διασχίζουν ανενόχλητοι τη μισή Ελλάδα; Βρίσκεσαι ένα λεπτό πίσω τους πριν την επίθεση. Ξέρεις πλέον που είναι και ξεκάθαρα τι σκοπούς έχουν. Πώς γίνεται να τους επιτρέπεις να κάνουν πράξη τις απάνθρωπες σκέψεις τους; Αυτά για το κράτος, αυτά για το Υπουργείο… Προστασίας του Πολίτη.

Για την UEFA η ευαισθησία της ξεκινάει την ημέρα του αγώνα, όταν και επίσημα αναλαμβάνει την ευθύνη της διεξαγωγής του. Πριν και μετά κάντε ό,τι θέλετε. Εμείς αν κριθεί απαραίτητο θα αναβάλουμε το παιχνίδι. Θα αλλάξουμε τις έδρες γιατί πιέζουν και οι ημερομηνίες και θα σας τιμωρήσουμε αν ανάψετε καπνογόνα, αν χρησιμοποιήσετε συσκευές λέιζερ ή αν μεταφέρετε κάποιο πολιτικό μήνυμα μέσω των πανό στην κερκίδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x